2009. november 3., kedd

Megérkezett


Ma végre kézhez kaptam a már korábban említett Pentacon obit. Kis mérete és nagy súlya egyből meglepett. Gondoltam, hogy egy fém-üveg obi nehéz, de hogy ennyire... A minősége kiváló. Ahogy mondani szokás van benne anyag. A blendevezérlés gyönyörűen jár, a fókusz viszont kicsit nehezebb a megszokottnál. Majd bejáratódik. A gyári tokja nagyon tetszetős és praktikus. Ahogy kivettem már raktam is rá az M42 - Nikon átalakítót és raktam is fel a d40re.
A képminőségről is szólva hozza az elvárásokat. Mivel késő volt már mikor megkaptam, egy képet csináltam, de meggyőzött. Azt hiszem most már tudom mi az a bokeh.
Az obi hozta az elvárásokat, alig várom hogy több időm legyen tesztelni. üdv


Nikon d40 + Pentacon auto 2.8/135 MC, 135mm, f/2.8, iso 400, 1/100 zárseb

4 megjegyzés:

Naya írta...

Szia, koszi a leirast nekem nagyon sokat segitett.. en meg mindennek elotte allok helios,chinon pentacon.. nagyon elvezem.. toltesz fel kepeket amiket ezekkel az obikkal keszitettel?
En D80-al probalkozom..
Koszi es udv: Naya

Kocsis Gábor írta...

Szia. Örülök h írtál. Természetesen teszek fel képeket és újabb bejegyzéseket. Előre csak annyit hogy makró pentacon+fordított helios.

A d80 nagyon jó gép.

üdv
gab

edemm írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy Neked az M42 adapter lencsés vagy nem?
Azért kérdezem, mert végtelen fókuszra állítás állítólag lencséssel érhető el, és nem tudom, hogy neked az van -e.

Kocsis Gábor írta...

Az enyém lencsés. Én is azért döntöttem így mert fontos a végtelen. Nem sokkal drágább és sztem jobb. Konkrétan 4500- ért vettem, fémből van és lencsés. Megérte.

Üdv
gab